Домаће суве таљателе са сипиним мастилом

320,00 RSD
Остали детаљи
+
×


Просечне нутритивне вредности 100гр
Енергија
1551 кЈ
365кцал
Угљени хидрати
75,48г
Од којих шећери
1,42г
Протеини
13,14г
Масти
1,20г
Од којих засићене масне киселине 0,40г
Со
0,88г



Састав: пшенично брашно

Тип - 400, јаја, со, вода

Рок употребе: 1 година на температури од 0°Ц до +30°Ц

Тежина 200гр ± 5%

Алергени: садржи глутен

Description

Састав: пшенично брашно

Тип - 400, јаја, со, вода

Рок употребе: 1 година на температури од 0°Ц до +30°Ц

Тежина 200гр ± 5%

Алергени: садржи глутен

Потребни састојци

таљателе - 250г брашно - 1 кашичица
пилеће месо - 350г, бел мајчина душица
павлака за кување - 200мл оригано
качкаваљ - 150г босиљак
со

Начин припреме

Скувајте месо у води и со док не буду готови и искидајте их на крупне парчиће. Скувајте тестенину у води са мало соли и уља, када је готова оцедите је од воде у распоредите је у тањирима.
Ставите павлаку у тигањ у ставите да се загреје, додајте размућено брашно и мешајте док не добијете гладак сос, додајте зачине и склоните са рингле. Распоредите сос у све тањире преко тестенине, ставите и пилеће месо, поспите наренданим качкаваљем,ако топлота соса и тестенине није довољна да се истопи, ставите у микроталасну на неколико секунди.