таљателе - 250г | брашно - 1 кашичица |
пилеће месо - 350г, бел | мајчина душица |
павлака за кување - 200мл | оригано |
качкаваљ - 150г | босиљак |
со |
Скувајте месо у води и со док не буду готови и искидајте их на крупне парчиће. Скувајте тестенину у води са мало соли и уља, када је готова оцедите је од воде у распоредите је у тањирима.
Ставите павлаку у тигањ у ставите да се загреје, додајте размућено брашно и мешајте док не добијете гладак сос, додајте зачине и склоните са рингле. Распоредите сос у све тањире преко тестенине, ставите и пилеће месо, поспите наренданим качкаваљем,ако топлота соса и тестенине није довољна да се истопи, ставите у микроталасну на неколико секунди.